info@rhodesianridgeback.nl
belangrijkste eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van de Rhodesian Ridgeback op een rijtje

Dat de Rhodesian Ridgeback een bijzondere hond is met een mooi uiterlijk, wist je waarschijnlijk al wel. Dit troste dier heeft over zijn rug een streep die tegen de richting van de rest van zijn vachtharen in groeit. Vandaar de naam ‘Ridgeback’, wat letterlijk vertaald ‘pronkrug’ betekent. Wil je alles weten over de Rhodesian Ridgeback? Een handig overzicht hebben? Geen enkel probleem. We zetten de belangrijkste eigenschappen van de Ridgeback voor je op een rijtje. Denk daarbij aan aanpassingsvermogen, vriendelijkheid, gezondheid, uiterlijke verzorging, training en beweging.

Aanpassingsvermogen

Wil je een Rhodesian Ridgeback kopen? Als je deze hond wil opvoeden, dan wordt het wel aangeraden om al enige ervaring te hebben met honden. Het aanpassingsvermogen van een Ridgeback is niet zo groot en daarom moet je doortastend met de hond om kunnen gaan. Sowieso leeft dit dier niet graag in een appartement. Het liefst woont hij in een huis. Hij is erg gevoelig. Verder vindt hij het fijn om gezelschap en gezelligheid om zich heen te hebben. Zich aanpassen aan koud weer zal hij zeker niet!

Vriendelijkheid van de hond

Een van de kenmerken van de Rhodesian Ridgeback is zijn vriendelijke karakter. Binnen het gezin speelt het dier een belangrijke rol. Het is een echte waakhond. Hij neemt je graag in bescherming om je te behoeden voor (potentieel) gevaar. Dit beest houdt van affectie in het gezin. Hij is ontzettend vriendelijk en joviaal naar kinderen toe. Ideaal dus als je een gezin hebt met kinderen. De Rhodesian Ridgeback kan goed overweg met andere dieren, maar is naar vreemden toe soms wantrouwig.

belangrijkste eigenschappen vriendelijk

Gezondheid en uiterlijke verzorging

Deze honden zijn over het algemeen grote en gezonde beesten, maar er is een kans dat ze te zwaar worden. Houd het gewicht van het dier dus goed in de gaten. Verder zal je weinig omkijken hebben naar de uiterlijke verzorging van de Ridgeback. Het is een schoon dier dat wel af en toe geborsteld moet worden voor optimale hygiëne. Hij kan namelijk veel haar verliezen. De Rhodesian Ridgeback kwijlt nauwelijks. Al met al zijn deze dieren echt makkelijk om te verzorgen.

Rhodesian Ridgeback trainen

Als je ervoor kiest om deze hond op te voeden, dan is het goed om te weten op welke manier je de Rhodesian Ridgeback kunt trainen. Het is wel handig als je al ervaring hebt met honden trainen. Dit huisdier zal snel nieuwe dingen leren: hij is erg intelligent. Houd je niet zo van geblaf? Goed nieuws: deze hond blaft namelijk heel weinig. Ga je graag met je huisdier op reis? Jouw Ridgeback vindt het heel leuk om met je mee te gaan.

Behoefte aan beweging

De Rhodesian Ridgeback heeft een grote behoefte aan beweging. Zorg er dus voor dat je voldoende activiteiten met je hond onderneemt. Lekker buiten spelen vindt hij heerlijk. Het moet dan wel goed weer zijn: aan regen en kou heeft het beest echt een enorme hekel. De buitenlucht opzoeken is gezond voor jou en je huisdier. Of je nu naar een park gaat of naar zee, dat maakt niet uit. Het staat vast dat jullie samen onvergetelijke momenten gaan beleven.

X