info@rhodesianridgeback.nl
Coursing met een Rhodesian Ridgeback

Coursing met een Rhodesian Ridgeback

Wanneer je een Rhodesian Ridgeback hebt dan weet je dat ze gigantisch wendbaar en snel zijn. Coursing is dan naar mijn mening ook echt een bezigheid wat past bij een hond als een Ridgeback. Wel denk ik dat er een behoorlijk vershil is in bouw als ik soms naar verschillende, maar ook mijn eigen ridgebacks kijk. Zo is Nala veel sneller en atletischer gebouwd dan Sky. Dat ligt niet alleen aan dat het een teef en/of een reu is heb ik het idee. Ik zie namelijk soms ook teefjes die de bouw hebben van mijn reu en andersom.

Zelf zit ik er al een tijdje aan te denken om met Nala een keer naar de coursing baan te gaan bij ons in de buurt. Wie van onze lezers gaat weleens op coursing en wat zijn je ervaringen hiermee? Is de kans op blessures bijvoorbeeld groot?

Ik kwam de volgende video tegen op Youtube:

 

 

X