info@rhodesianridgeback.nl
Dagje uit met je hond in de lente

Dagje uit met je hond in de lente? 5 ultieme tips

De lente is aangebroken! De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de zon laat zich steeds vaker zien. Tijd om er lekker op uit te trekken dus. Wat dacht je ervan om dat samen met je hond te doen? Als je met jouw dier vaker de buitenlucht opzoekt, dan is de kans groot dat dat bevorderlijk is voor de gezondheid van jouw dier. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat jullie samen een onvergetelijke tijd gaan beleven. In deze blog geven we je 5 ultieme tips voor een dagje uit.

 

  1. Wandelen in de natuur

De natuur laat zich in dit seizoen van haar schoonste kant zien. Fris bladgroen aan de bomen, vers gras en kleurrijke bloemen zoals tulpen en narcissen maken het lentegevoel helemaal compleet. Het lekkere weer nodigt uit om activiteiten in de buitenlucht te ondernemen. Voor mens en dier is het uitermate gezond om de natuur in te trekken. Of het nu gaat om schone boslucht of de geur van de zilte zee: het is altijd fijn om buiten te zijn en nieuwe energie op te doen. De batterij weer opladen. Zie je jezelf al wandelen op het strand of in de duinen? Samen met jouw hond?
 

  1. De Keukenhof bezoeken

In het lenteseizoen kun je eigenlijk niet om de Keukenhof heen. Deze attractie is een enorme trekpleister voor vakantiegangers en mensen die een geweldig dagje uit willen beleven. Hier worden ontelbaar veel foto’s gemaakt van prachtige bloemen zoals tulpen, hyacinten en narcissen. Honden mogen (aangelijnd) meegenieten van dit indrukwekkende kleurenspel. Dat is natuurlijk goed nieuws voor alle hondenbezitters. Er zijn poepzakjes verkrijgbaar. Heb jij al zin om samen met het hele gezin, inclusief de hond, een leuk dagje uit te beleven? Grote kans dat jullie daarna nog even naar het strand gaan, dat op slechts 10 kilometer van de Keukenhof ligt.

 

  1. Samen uit eten in een restaurant

Houd je ervan om uit eten te gaan met het hele gezin? Eigenlijk is het gezelschap van jouw hond daarbij onmisbaar. Helaas stelt niet ieder restaurant het op prijs als je jouw trouwe viervoeter meeneemt. Op internet is er gelukkig veel informatie te vinden met eetgelegenheden waar honden wel welkom zijn. Voor de meeste horecaondernemers is het van belang dat je hond niet blaft en zich netjes gedraagt. Maar dat gaat zeker lukken als hij verwent wordt met smakelijke brokjes en wat water! Uit eten gaan was nog nooit zo leuk.

 

  1. Sporten in de buitenlucht

Sommige honden, zoals de Rhodesian Ridgeback, hebben een pittig karakter. Vaak hebben ze in dat geval veel beweging nodig. Wat dacht je ervan om eens te gaan sporten? Dat heeft gegarandeerd een positieve invloed op de fysieke én mentale gesteldheid van jouw dier. En het is ook nog eens heel gezellig om te doen. Samen ontdekken is hier de sleutel tot geslaagde sportmomenten. Wat de ene hond leuk vindt, daar vindt een andere wellicht niets aan. Begin daarom stap voor stap en houd de grenzen van jouw dier goed in de gaten.

 

  1. Cityhoppen met je hond

Cityhoppen met je hond? Ja, je leest het goed! Je kunt met de auto naar de stad gaan, maar misschien is het ov nog wel een betere optie. Bij de meeste ov vervoerders is het toegestaan om honden mee te nemen. De vrijheid lonkt, dus maak gebruik van deze kans. Samen het historische centrum van Amsterdam ontdekken en daarna nog even naar Haarlem, Leiden of Utrecht. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Tussendoor even ontspannen? Bezoek dan een hondencafé. Daar gaan jullie absoluut uitgebreid knuffelen. De drukte van de stad doet jullie goed en maakt de band tussen jou en je hond sterker.

X