info@rhodesianridgeback.nl
hond mee in de auto

Hoe neem je jouw hond mee in de auto? Handige tips
Vind je het net als veel andere hondenbezitters leuk om met je huisdier samen eropuit te gaan? De natuur op te zoeken en lekker uitwaaien op het strand of frisse lucht opsnuiven in het bos? Als je ervoor kiest om met de auto te gaan, dan is het belangrijk dat de veiligheid van jouw hond gegarandeerd is. Ga daarom goed voorbereid op pad. Daarna gaan jullie van een onbezorgde autorit en onvergetelijke dag genieten!

hond mee in de auto

Honden in de auto

Een hond in de auto hoeft helemaal niet lastig te zijn als je weet waar je op moet letten. Wat je in ieder geval niet moet doen, is hem los laten zitten in de auto. Een hond los in de auto meenemen is levensgevaarlijk en wordt daarom sterk afgeraden. Het kan zijn dat je huisdier snel wagenziek wordt of eerder een ongeluk heeft meegemaakt en daardoor angstig is. Maak eens een kleine rit en kijk hoe je hond daarop reageert.

Op de achterbank

Veiligheid staat voorop en maakt deel uit van een goede opvoeding. De achterbank is de meest geschikte plek om jouw hond te vervoeren. Zet hem neer en doe hem een tuigje om. Zorg er wel voor dat het stukje niet te lang is, zodat je hond niet bekneld raakt. Het tuigje kun je vastklikken in de gordel. Lukt dat niet? Geen paniek, er bestaan speciale verlengstukjes waarmee dat een fluitje van een cent wordt. Je hond is op deze manier goed beschermd.

Wat te doen bij wagenziekte?

Het kan iedere hond overkomen: wagenziekte. Gelukkig zijn er pilletjes verkrijgbaar die kunnen helpen bij deze vervelende ziekte tijdens het rijden. Vraag hiervoor advies bij de dierenarts en laat je goed informeren. Als je hond ouder wordt, dan kan het zijn dat wagenziekte vanzelf overgaat. Pillen zijn dan misschien wel overbodig geworden. Geef je huisdier tijdens het rijden nooit iets om op de kauwen. Bij een ongeluk kan hij zich daar namelijk in verslikken en dat wil je natuurlijk voorkomen.

hond mee in de auto

Geblaf voorkomen

Het is haast niet te vermijden dat je hond af en toe blaft, maar onderweg kan het storend zijn voor andere weggebruikers. Sommige honden, zeker als ze een sterk karakter hebben, tolereren geen passanten in de buurt van de auto. Ze zullen daarom gaan blaffen. Het volume kan daarbij hoog oplopen en dat kan voor scheve ogen van mensen zorgen. Je kunt je hond het ook afleren om te blaffen bij bepaalde situaties. Dat is uiteraard aan jou.

Dagje weg met de Rhodesian Ridgeback

Met mooi weer voor de deur is het aantrekkelijk om wat vaker van huis te gaan met je Rhodesian Ridgeback. Ga eens naar het strand of naar een leuk hondenevenement. Ridgebacks hebben veel beweging nodig: deze honden zijn daarom uitermate geschikt om mee op pad te nemen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blaft je hond van vrolijkheid. En zeg nu zelf: als je huisdier het naar zijn zin heeft, dan heb jij dat toch ook?X