info@rhodesianridgeback.nl
Hondenkleding inspiratie en tips

Hondenkleding: inspiratie en tips

Kleding voor honden, je ziet het steeds vaker. Vroeger zag je huisdieren af en toe in kleding. Met de huidige trends is zijn jassen, truien en andere kledingstukken voor honden niet meer weg te denken uit het straatbeeld. E-commerce websites spelen hier graag op in: hondenkleding is booming business. Misschien heb je weleens overwogen om je hond hip aan te kleden, misschien ook niet. Eén ding is zeker: na het lezen van deze blog met leuke tips heb je gegarandeerd inspiratie!

Waarom hondenkleding?

Hondenkleding heeft in principe drie belangrijke functies. Allereest biedt een trui of jas bescherming tegen gure weersomstandigheden zoals regen en kou. Doe je hond eens een warme trui aan: dat vindt hij heerlijk in de winter. Een waterdichte regenjas biedt uitkomst in alle seizoenen van het jaar. Op die manier koelt jouw hond niet af door een te natte vacht.  Ook biedt een trui bescherming voor na een operatie. Last but not least, trendy kleding zorgt ervoor dat jouw hond positief op gaat vallen. Een enorme boost voor zijn uiterlijk! Hij zal snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken.Warme jas voor de winter

Zodra de ‘r’ in de maand zit gaan de temperaturen dalen. Zeker vanaf november kan het in Nederland flink koud zijn. Honden kunnen daar last van hebben. Daarom is het kopen van een warme gevoerde jas een echte aanrader om je hond optimaal te beschermen als je met hem gaat wandelen. Samen trotseren jullie de sneeuw, allebei in een heerlijk comfortabele winterjas. Gaan jullie naar het bos of kiezen jullie voor een adembenemende strandwandeling langs de besneeuwde duinen? Het maakt ook niet uit: zo’n wandeling is sowieso bevorderlijk voor de gezondheid van jouw dier.

Hekel aan slecht weer

Regenjas voor guur weer

Nederland heeft een zeeklimaat waarbij het vaak regent. Als je je hond moet uitlaten, dan doe je dat door weer en wind. Jij hebt je paraplu bij je om niet nat te worden, maar jouw hond kan ook wel wat bescherming gebruiken. Gelukkig bestaan er comfortabele en hippe regenjassen speciaal voor honden. Verkrijgbaar in verschillende diktes, maten en kleuren. Je vindt zeker een item dat helemaal past bij jouw dier. Een natte vacht is vanaf nu verleden tijd als je je hond verwent met dit kledingstuk.

Pyjama voor ’s nachts

Heeft je hond het weleens koud ’s nachts? Waarom zou je hem dan geen fijne pyjama geven? Een pyjama om zijn vacht voelt heerlijk aan en het staat ook nog eens super schattig. De kans is groot dat jouw dier hem ’s ochtends niet meer uit wil doen… Met een pyjama kun je eindeloos variëren. En het zou helemaal leuk zijn als jullie dezelfde aandoen. Veel foto’s maken ga je zeker. Misschien worden jij en je hond wel beroemd op social media…

Carnavalskleding: het feesten kan beginnen

Carnaval is een geweldig moment van het jaar. Lekker losgaan, weg van alle stress van het dagelijks leven. Een grappige outfit maakt het feest helemaal compleet. Wist je eigenlijk dat er ook carnavalskleding voor jouw hond bestaat? Wat dacht je van een piratenpakje, een tijgerpakje of een soldatenpakje? Jouw huisdier is helemaal klaar om mee te doen met feesten. Is carnaval weer voorbij? Niet getreurd. Carnavalskleding is ook leuk om aan te doen als verjaardagsoutfit!

X