info@rhodesianridgeback.nl
puppy zindelijk maken boek

Je rhodesian ridgeback puppy zindelijk maken (3 tips)

Je krijgt binnenkort je ridgeback puppy in huis. Super spannend en ook ontzettend leuk. Als het goed is heb jij je al goed voorbereid; je hebt de benodigde hondenspullen in huis gehaald, zoals een bench, hondenkussen, water- en eetbak, speeltjes, snoepjes, enzovoort. Hopelijk heb je je ook al goed ingelezen rondom de opvoeding van je toekomstige puppy, want er komt ontzettend veel op je af die eerste paar dagen en weken.

Puppygroep

Ik spreek dagelijks mensen die sinds kort een puppy in huis hebben en bij sommige gaat het voorbeeldig, maar er zijn er een boel die het flink onderschatten. Je krijgt namelijk een niet-zindelijke pup in huis, oftewel hij plast en poept binnen. Een pup die nog niet gewend is aan een bench (mocht je een bench willen gebruiken). Een pup die waarschijnlijk overal aan wilt snuffelen, likken en bijten. Een pup die je absoluut nog niet alleen kan laten. Dit allemaal moet hij leren en het is jouw taak om dit te doen.

Mijn naam is Robbin, oprichter van https://www.puppygroep.nl/, en ik heb 4 puppy boeken geschreven op basis van uitgebreide enquêtes en diepte-interviews met 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten. Onlangs sprak ik Jasper, de eigenaar van deze website, rhodesianridgeback.nl, en stelde ik voor om een leuk informatief stukje te schrijven op zijn website over het grootste probleem wat de meeste nieuwe puppy-eigenaren ervaren. En dat is, zoals de titel van dit artikel al verklapt, het zindelijk maken van een puppy.

In dit artikel vind je 3 tips die rechtstreeks afkomstig zijn uit 1 van mijn 4 boeken; Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek.

puppy zindelijk maken boekDe eerste tip is: gebruik geen puppy-pads of kranten

Veel mensen gebruiken puppy-pads en/of kranten bij het zindelijk maken van een puppy, maar wat blijkt is dat deskundigen juist adviseren om dit niet te doen. Hun argument is namelijk dat je dan je puppy twee keer zindelijk moet maken; één keer op de krant en/of puppy-pad en een tijdje later is je doel om hem buiten te laten plassen. Dit maakt het onnodig moeilijk.

Enkel wanneer je in een flat/appartement woont waarbij je een langere weg dient af te leggen om naar buiten te gaan kan een krant en/of puppy-pad een oplossing zijn. Maar probeer ook in deze situatie een puppy-pad en/of krant zo min mogelijk te gebruiken. Wanneer je in een flat of appartement woont dan raad ik je aan om een strakker puppyschema aan te houden. Beter een paar keer te vaak naar buiten, waardoor je pup sneller zindelijk raakt, dan een paar keer te weinig.

De tweede tip is: maak gebruik van een puppy schema

Als je geheel nieuw bent in de wereld van het opvoeden van een puppy dan is het volgen van een kant-en-klaar puppyschema erg handig. In een puppyschema staat een compleet dagschema van een puppy inclusief tijden, zodat je precies weet wanneer er wat hoort te gebeuren, zoals uitlaten, spelen, plassen/poepen, eten, slapen, enzovoort. Een puppyschema vind je in mijn boek; helemaal onderaan dit artikel meer informatie over hoe je dit boek gratis kunt krijgen.

De derde tip is: Zet ’s nachts je wekker wanneer je pup nog niet zindelijk is

De meeste mensen gebruiken een bench tijdens de puppy-periode en dit zou ook mijn advies zijn, omdat een bench vele voordelen kent.

De meeste pups worden in de nacht een keertje wakker. Het kan zijn dat ze wakker schrikken en niet weten waar ze zijn. Het is mogelijk dat ze dan beginnen te piepen of blaffen. Ook is het mogelijk dat ze wakker worden en moeten plassen of poepen.

Veel mensen vragen zich dan af wat te doen. Moet je de pup laten blaffen en piepen in de nacht in zijn bench? Of moet je hem juist eruit halen? Dit blijft altijd een moeilijk vraagstuk voor velen.

rhodesian ridgeback puppy zindelijk maken

In mijn boek beschrijf ik dat je dit het beste op deze manier kunt aanpakken; de pup slaapt de eerste paar nachten natuurlijk dicht bij je. Hierdoor hoor je wanneer hij wakker wordt en eventueel begint te piepen en/of blaffen. Als dit gebeurt dan haal je de pup uit zijn bench en neem je hem mee naar buiten om hem de mogelijkheid te geven om te plassen.

De nachten daarna zet je altijd ‘s nachts je wekker. Je zet de wekker een uurtje eerder dan dat je pup de afgelopen nacht wakker werd. Je wekt dan zelf je pup en neemt hem mee naar buiten om te plassen en eventueel poepen. In deze situatie voorkom je dat je pup een negatieve associatie krijgt met de bench waar hij niet uit kan terwijl hij dat wel wilt. Ook wordt hij niet uit zijn bench gehaald terwijl hij piept of blaft, want je haalt hem uit zijn bench terwijl hij nog (half) slaapt. Let wel, het is niet de bedoeling dat je wild met hem gaat spelen of iets dergelijks. Enkel plassen en eventueel poepen buiten en vervolgens weer naar bed, oftewel naar zijn bench.

Bonus tip

In onderstaande video worden bovenstaande drie tips besproken + nog 3 extra tips. Het is één van mijn meest populaire video’s die je op mijn YouTube kanaal vindt.

Extra bonus actie

In samenspraak met Jasper hebben we een leuke actie bedacht. Je krijgt de komende periode de mogelijkheid om mijn boek Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek gratis te ontvangen. De actie blijft geldig zolang de voorraad dat toe laat.

Het complete slaap-, wandel-, en eetschema voor je puppy vind je in dit boek en nog veel en veel meer!

Op mijn website, https://www.puppygroep.nl/, en op Bol.com wordt mijn boek, Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek, verkocht voor €21,95 + €6,50 verzendkosten. Ik wil dit boek je (vandaag nog!) gratis geven.

Nu denk jij natuurlijk: “waarom geef je dit boek gratis weg?”. Goede vraag!

Ik geef Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek gratis weg, omdat ik 100% geloof in de waarde van mijn 4 puppy boeken. (Ik heb namelijk naast dit boek nog 3 andere puppy boeken geschreven.)

En ik weet (bijna) zeker dat jij mijn andere 3 puppy boeken ook wilt lezen, zodra ik je Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek toestuur.

Kortom, de aanbieding is als volgt: ik betaal het boek (€21,95) en jij betaalt de verzendkosten (€6,50).

Eerlijke deal?

Klik op onderstaande blauwe link en krijg gratis het puppy zindelijk maken boek.

https://www.puppygroep.nl/gratis-boek/

X