info@rhodesianridgeback.nl
Karakter Rhodesian Ridgeback hond

Karakter Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een hond die oorspronkelijk werd ingezet als leeuwenjager en waakhond. Het ras is afkomstig uit Afrika en zijn vroegere functie is terug te vinden in het karakter. De Rhodesian Ridgeback is een bijzondere hond waar je met de juiste opvoeding een vriendelijke en sociale hond aan hebt. Lees in dit artikel meer over het karakter van Rhodesian Ridgeback!De jonge Rhodesian Ridgeback

Het karakter van een Rhodesian Ridgeback pup kenmerkt zich door ondeugendheid, koppigheid en overdrevenheid. Het is een hond die zich pas op latere leeftijd helemaal geestelijk ontwikkeld. Zo zijn reuen pas helemaal geestelijk ontwikkeld wanneer zij 2,5 jaar zijn. Bij teven gaat dit proces wat sneller. Het is van belang om een consequente opvoeding te hanteren, waarbij je hem op een rustige maar vastberaden manier leert dat hij naar jou moet luisteren. Een strenge en harde aanpak werkt averechts bij een Ridgeback. Met een zekere, duidelijke, consequente en respectvolle behandeling bereik je veel meer bij deze hond. Het is een hond met een eigen sterke wil, vastberadenheid en gevoel voor eigenwaarde.

Karakter Rhodesian Ridgeback

Een trouwe vriend en huisgenoot

Een Rhodesian Ridgeback zal trouw en toewijding tonen naar ieder gezinslid. Hij zoekt één persoon in het gezin uit die hij als leider ziet, vaak is dit degene die het meest consequent is en veel van de verzorging op zich neemt. Een Ridgeback wenst met respect behandeld te worden. Het is een kindvriendelijk ras dat veel kan hebben. Ondanks zijn hoge irritatiedrempel, zal hij niet alles accepteren. Let er dus op dat ook de kinderen in het gezin hem respectvol behandelen. Het karakter van Rhodesian Ridgeback bestaat absoluut niet uit agressiviteit. Hij zal eerder proberen conflicten te vermijden. Wanneer hij merkt dat dit niet lukt, toont hij zijn dominantie en probeert zo respect af te dwingen.

Een betrouwbare waakhond

De Rhodesian Ridgeback is oorspronkelijk geselecteerd en gefokt om op leeuwen te kunnen jagen en huis en haard te kunnen beschermen. Hij heeft een scherp gezichtsvermogen en een uitstekende neus waarmee hij gevaar kan signaleren. Met dit ras heb je dan ook een betrouwbare hond die jouw huis en haard goed zal bewaken. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat hij bij ieder klein geluidje zijn mand uitspringt en begint te blaffen. Een Ridgeback zal namelijk alleen van zich laten horen wanneer hij een situatie niet vertrouwt.

Een energiek en avontuurlijk ras

Een Rhodesian Ridgeback houdt van mensen om zich heen. Hij is dan ook graag buiten. Wandel met hem door het bos, laat hem rennen door de vrije natuur. Je zult dan merken dat je binnenshuis een rustige hond aan hem hebt. Naast activiteiten buiten houdt een Ridgeback ook van dutten en ligt hij graag in de zon of in de buurt van de verwarming. Tegen vreemden kan een Ridgeback gereserveerd reageren, maar wanneer je tijd en energie steekt in de opvoeding, zul je er een vriendelijke en sociale hond aan hebben.

Hopelijk ben je nu een stuk wijzer geworden over het karakter van Rhodesian Ridgeback. Wanneer jij op zoek bent naar een intelligente hond die betrouwbaar, toegewijd en sociaal is, dan is een Rhodesian Ridgeback jouw hond. Wil je meer weten over de Rhodesian Ridgeback? Neem een kijkje op onze website en lees de andere artikelen.

X