info@rhodesianridgeback.nl
Opvoeden Rhodesian Ridgeback pup

Opvoeding Rhodesian Ridgeback pup

Laten we voorop stellen dat de opvoeding van een hond altijd aandacht en tijd kost. Bij de opvoeding van een Rhodesian Ridgeback pup zijn er een aantal factoren waarmee je als toekomstig baasje rekening mee moet houden. Wanneer je voldoende de tijd neemt en rekening houdt met het gedrag van de Ridgeback krijg je er een hond voor terug waar je veel plezier van hebt.
Wanneer je een hond uitzoekt, kijk je naar het karakter en behoeften van de hond om te bepalen of dit bij je past. Net als bij andere rassen, wordt de Rhodesian Ridgeback gekenmerkt door bepaalde karaktereigenschappen. Het is dus verstandig om te kijken of dit bij jou en jouw leven past.

Opvoeding Rhodesian Ridgeback pupSnel beginnen met opvoeden

Een puppycursus mag zeker niet ontbreken bij de opvoeding van een Rhodesian Ridgeback pup. Tijdens zo’n cursus wordt er onder andere gewerkt aan de relatie tussen jou en jouw hond en zijn sociale vaardigheden ten opzichte van andere honden. Na de puppycursus houden veel hondenbaasjes het voor gezien. Bij een Rhodesian Ridgeback pup adviseren wij echter om ook voor een vervolgcursus te gaan. De Ridgeback is namelijk op latere leeftijd pas helemaal geestelijk ontwikkeld. Het kan ongeveer 3 jaar duren voordat een Ridgeback helemaal volwassen is. Tot die tijd blijft opvoeding dus pure noodzaak.

De opvoeding begint al bij het ophalen van jouw Rhodesian Ridgeback hond. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met de cursus, uitlaten, het leren van alleen zijn en zindelijkheidstraining. De Ridgeback wil als partner behandeld worden. Een harde, strenge aanpak werkt dan ook averechts bij deze hond. Belonen met snoepjes speelt een belangrijke rol bij de opvoeding van een Rhodesian Ridgeback pup.

 

Socialisatie is belangrijk

De socialisatieperiode is een beslissende periode in het leven van jouw hond. De periode van socialisatie begint bij de fokker, wordt vervolgd bij jou thuis en houdt pas op wanneer de hond volwassen is. Wanneer je genoeg tijd neemt voor de socialisatie krijg je hier een evenwichtig en vriendelijk dier voor terug die zich kan aanpassen aan iedere situatie en niet snel bang is. De Ridgeback kan prima samen met kinderen, maar wenst wel respectvol behandeld te worden. Zorgt er dus voor dat jouw kinderen weten hoe ze met hun nieuwe huisgenoot om moeten gaan.

Weest niet bang om vragen te stellen

Het is best spannend allemaal, het opvoeden van een hond. Dit geldt zeker ook bij de opvoeding van een Rhodesian Ridgeback pup. De fokker kan je informatie geven over bepaalde aspecten in de opvoeding. Stel dus gerust vragen wanneer je besluit een Ridgeback in huis te halen. De fokker kan je vertellen over onder andere:

  • Het zindelijk maken van jouw hond
  • De training met andere honden
  • Het aanleren van alleen zijn
  • De omgang met een onzekere hond
  • De socialisatie; waar op te letten?
  • Bepaalde karaktereigenschappen van de hond

Op rhodesianridgeback.nl vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je besluit een Rhodesian Ridgeback in huis te nemen. Zo vind je op de website ook meer informatie over het karakter, de geschiedenis en de rasstandaard van de Rhodesian Ridgeback. Zo weet je precies wat je te wachten staat en waar je rekening mee moet houden!

X