info@rhodesianridgeback.nl
5 tips en aandachtspunten bij het spelen

Rhodesian Ridgeback: 5 tips en aandachtspunten bij het spelen

In alle seizoenen is het een goed idee om er met je hond op uit te trekken. Buiten spelen hoort er gewoon bij. Het stimuleert niet alleen de band tussen jou en je Rhodesian Ridgeback, maar het is ook bevorderlijk voor zijn gezondheid. Met mooi weer in het vooruitzicht is de verleiding nog veel groter om buiten te gaan spelen. Kunnen jullie daar wel wat inspiratie bij gebruiken? Dan komt deze blog met 5 tips en aandachtspunten vast en zeker van pas.

 

  1. Speurtocht

Houd je ervan om creatief bezig te zijn? Een speurtocht opzetten speciaal voor jouw hond is dan een leuke tip. Stippel een wandelroute uit en leg op verschillende plekken een snoepje neer in het gras, bij een struik of bij een boom. Toon het snoepje wel eerst aan je Rhodesian Ridgeback en maak met je voeten een spoor in het zand om je huisdier een beetje op weg te helpen. De speurtocht kan daarna meteen beginnen! Wedden dat je hond hier erg enthousiast van wordt?

speurtocht

 

  1. Verstoppertje

Een ander leuk spelletje dat je met jouw hond kunt doen, is verstoppertje. Het maakt niet uit of je dat in je eigen tuin doet, in een park in de buurt of juist in de open natuur. Zoek de frisse lucht op en verstop jezelf of iemand anders met het lievelingsspeeltje van jouw hond. Laat het speeltje wel eerst aan je Ridgeback zien. Als dit spel hem makkelijk afgaat, dan kun je het hem wat moeilijker maken door hem af te leiden. 

  1. Voorzichtig met een jonge Ridgeback

Voor jonge honden, zeker voor honden van een groter ras, is voorzichtigheid geboden bij spelletjes spelen. Belast jouw jonge Ridgeback daarom niet te zwaar. Spelen hoort bij de opvoeding, maar beperk dit soort activiteiten in het begin vooral tot kleine spelletjes. Een spelletje spelen met de bal behoort tot de mogelijkheden, maar gooi hem dan wel hoog, zodat je hond niet alle kanten op hoeft te rennen. Houd altijd je Ridgeback goed in de gaten. Is hij moe? Dan is het tijd om uit te rusten.

puppy spam

 

  1. Honden met een zwakkere gezondheid

Ook bij honden met een zwakkere gezondheid moet je extra opletten. Spelletjes die jullie vroeger speelden kunnen wellicht niet meer gedaan worden. Toch is het niet verstandig om je hond de hele dag binnen te laten uitrusten. Ga daarom met je Rhodesian Ridgeback naar buiten en doe een korte zoektocht met hem. Eventueel kun je hem ook wat laten opzoeken of sorteren. Als het maar niet fysiek te zwaar belastend is voor je huisdier. Als je twijfelt, neem dan contact op met de dierenarts voor advies.

 

  1. Spelen met warm weer

In de lente en de zomer lopen de temperaturen soms hoog op. Zeker als de zon fel schijnt moeten jullie voorzichtig zijn. De Rhodesian Ridgeback is een liefhebber van mooi weer, maar honden vinden het over het algemeen lastig om aan te geven wanneer ze het te warm hebben. Zoek dus niet de volle zon op bij hoge temperaturen. Wij adviseren je om rond zonsopgang of zonsondergang een spelletje te spelen. Zo houd je het leuk voor je hond!

X