info@rhodesianridgeback.nl
Met je Rhodesian Ridgeback op de foto

Rhodesian Ridgeback vastgelegd op beeld: tips voor perfecte foto’s

Het is vast geen verrassing als we je vertellen dat Rhodesian Ridgebacks een trots karakter hebben. Natuurlijk ga je geregeld met hem naar buiten om hem lekker los te laten. Samen spelen versterkt jullie band en veel beweging is ook nog eens goed voor de gezondheid van jouw dier. Thuis en op vakantie maak jij vast vaak foto’s en filmpjes van jouw hond. Maar wat dacht je ervan om echt even goed de tijd uit te trekken voor het maken van een mooie foto? In deze blog geven we jou handige tips voor het maken van perfecte foto’s van jouw Rhodesian Ridgeback.

Waarom een foto van je hond?

Het maken van foto’s is al een beleving op zich. Of het nu thuis is of op vakantie: een foto is een momentopname die je vastlegt voor later. Een herinnering die je gaat koesteren. De band met jouw trouwe viervoeter is sterk en daarom is het een slim idee om jouw dier op beeld vast te leggen. Je kent hem zelf het best en voelt goed aan of hij er klaar voor is om met zijn mooie uiterlijk op de foto te gaan. Als de foto’s eenmaal gemaakt zijn kun je er van alles mee doen. Neem de leukste foto als achtergrond op jouw smartphone of computer. Of hang een fotoschilderij op in jouw slaapkamer of woonkamer.

Zelf doen of naar een professional?

Zelf foto’s maken met je smartphone gaat natuurlijk heel eenvoudig en spontaan. Je kunt er ook onverwachte momenten mee vastleggen. Wil je echt een fotosessie plannen? Dan kun je dat zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een professionele hondenfotograaf in te schakelen. Zo’n professional helpt jou niet alleen op locatie. Je wordt vaak ook geholpen bij beeldbewerking. Portretfoto’s of actiefoto’s: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het leuke is dat jij vaak een actieve rol mag spelen tijdens de fotosessie.Tip 1. Fotografie in de natuur

De natuur is een uitstekende plek voor het maken van indrukkend beeldmateriaal. Fotografie in de natuur is een garantie voor een mooi resultaat. Een wit zandstrand, het bos, de groene weilanden… Allemaal plaatsen waar foto’s maken een fluitje van een cent is. Je wordt er namelijk niet gestoord door stadse taferelen en je hond kan zich vrij bewegen, wat het spontane karakter van de foto vergroot. Je Rhodesian Ridgeback gaat zeker veel bewegen: ideaal voor het maken van een stoere actiefoto!

Met je Rhodesian Ridgeback op de foto

Tip 2. Fotoportret in een studio

Voor het maken van indrukwekkende portretten van jouw huisdier kun je terecht in een professionele fotostudio. Daar kun je een scherp fotoportret laten maken. Je staat versteld van het resultaat, dat bijna menselijk aandoet. Op een scherpe foto van jouw hond worden zijn emoties namelijk goed vastgelegd. We raden je aan om van tevoren je Rhodesian Ridgeback gerust te stellen om hem zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de sessie. Als hij zich op zijn gemak voelt, dan komt het helemaal goed.

Tip 3. Maak voldoende foto’s

Last but not least: maak voldoende foto’s! Een foto maken van een hond is te vergelijken kinderen op beeld vastleggen. Er is veel onverwachte beweging en het gaat nooit zoals je het verwacht. Als je veel foto’s hebt gemaakt, dan kun je thuis rustig een selectie maken en de beste eruit plukken. Daarna kun je ermee doen wat je wilt. Een fotoschilderij aan de muur hangen of een heel fotoalbum laten printen. De keuze is aan jou. Eén ding staat vast: jouw Rhodesian Ridgeback gaat veel plezier beleven!

X