info@rhodesianridgeback.nl
RRCN

Wat is en doet het RRCN?

RRCN staat voor Rhodesian Ridgeback Club Nederland. Deze rasvereniging brengt fokkers en liefhebbers van de Rhodesian Ridgeback bij elkaar. De RRCN bestaat sinds 1979 en heeft inmiddels meer dan 1000 leden.Activiteiten van de RCCN

De activiteiten van de RCCN zijn onder andere:

  • Vergaderingen
  • Lezingen op het gebied van kynologie
  • Organisatie en ondersteuning bij clubmatches
  • Organisatie van tentoonstellingen, cursussen en workshops
  • Voorlichting met betrekking tot het fokken en houden van Rhodesian Ridgebacks
  • Nakomelingendag waarbij nesten gekeurd worden
  • Een eigen clubblad

Het clubblad van de RRCN

Het clubblad van de RRCN verschijnt vier keer per jaar. In dit blad staan onder andere artikelen over de Rhodesian Ridgeback, evenementen, tentoonstellingsuitslagen en verenigingsinformatie. Er wordt vaak gewerkt met thema’s. Eerdere thema’s waren bijvoorbeeld “voeding”, “hond en kind” en “gedrag”. Daarnaast bevat het clubblad vaste rubrieken zoals boekbesprekingen, de foto van de maand, Fokkershoek en Van de bestuurstafel. Een onderwerp wordt altijd van meerdere kanten belicht en er komen experts aan bod.

Het bestuur van de RRCN

Het dagelijkse bestuur van de RRCN bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast is er een algemeen bestuur. Bestuurstaken zijn bijvoorbeeld activiteiten, exposities, gezondheid, nestinventarisatie, redactie en pupbemiddeling.

Lid worden?

Wil je ook lid worden van de RRCN? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier. Een gewoon lid betaalt jaarlijks € 27,50 aan contributie. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00. Ook als je nog geen Rhodesian Ridgeback hebt, of een Rhodesian Ridgeback zonder stamboom, dan kun je gewoon lid worden.

X