info@rhodesianridgeback.nl
Rhodesian Ridgeback prijs

Rhodesian Ridgeback prijs

Rhodesian Ridgeback prijs

De Rhodesian Ridgeback is een uitstekende rashond met stamboom en is momenteel een erg populair hondenras over de hele wereld. Er zijn tal van redenen waarom deze hond zo populair is, zo is de hond erg vriendelijk en atletisch en is de hond een uitermate geschikte waakhond. Wanneer je de aanschaf van deze lieve en bijzonder prettige viervoeter overweegt, vraag je je ongetwijfeld af: Wat kost de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback eigenlijk?

 

De Gemiddelde Rhodesian Ridgeback prijs

De kosten van de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback variëren erg sterk, maar in het algemeen kun je uitgaan van een prijs van rond de 1500 euro. Voor deze redelijk hoge prijs kun je een rasechte puppy van een professionele fokker verwachten. De Ridgeback honden van showkwaliteit kunnen echter nog meer kosten. In Nederland mag iedere fokker zelf de prijs voor een pup bepalen. Uiteindelijk is de prijs die je voor een pup betaald, vaak een zaak tussen de toekomstige eigenaar en de fokker. Toch zijn er prijsindicaties, zoals van de officiële rasvereniging RRCN (Rhodesian Ridgeback Club Nederland) die een correct gefokte pup, waarvan de ouders voldoen aan alle eisen, vaststellen op ongeveer 1500 euro. Echter is dit slechts een indicatie die de rasvereniging maakt en staat de fokker vrij om een andere prijs voor hun Rhodesian Ridgeback pup te vragen. Bekijk hier wat de RRCN inhoudt en hoe zij het rasstandaard van de Ridgeback beschrijven.

Rhodesian Ridgeback aanschaffen

Kan het goedkoper?

adoptieJa. De Rhodesian Ridgeback prijs voor een volledig geregistreerde pup ligt erg hoog, echter zijn er ook goedkopere varianten wanneer je voor een wat minder zuiver ras gaat. Een hond met een asymmetrische kroon of afwijkende ridge bijvoorbeeld. Deze honden zijn uiteraard nog steeds prachtig en zijn tegelijkertijd veel goedkoper dan een zuivere Ridgeback met een symmetrische kroon. Daarnaast kun je natuurlijk een Rhodesian ridgeback adopteren. Met een adoptie help je ook nog een verlaten huisdier uit het asiel. Je betaalt uiteraard kosten voor een adoptie, maar deze liggen een stuk lager dan bij de fokker. Als je opzoek bent naar een adoptie hond, houd dan bijvoorbeeld deze pagina over adoptie in de gaten, of bekijk de websites zoals ik zoek een baas of wereldhonden voor het adopteren van een (kruising) van de ridgeback. Bekijk daarnaast meer informatie over adoptie en ga na of dit wellicht voor jou een geschikt alternatief is.

 

De onderhoudskosten van een Ridgeback

Om de volledige kosten van de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback volledig te begrijpen is het ook van belang om naar de bijbehorende kosten te kijken. Bij de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback komen namelijk een aantal vaste kosten kijken, van voedsel tot training tot dierenartsen. Net als bij elke andere hond, zijn er de eenmalige aankoop artikelen, zoals een mand, riem, etensbak en speeltjes. Deze kosten zullen niet erg hoog oplopen en zullen zo rond de 20 a 40 euro per stuk liggen, afhankelijk voor wat voor kwaliteit je kiest. Daarnaast zijn er de blijvende kosten, die wellicht wat verschillen met kleinere hondenrassen en hondenrassen die wellicht minder energie verbruiken. De Rhodesian Ridgeback is een energievolle hond en heeft dus dagelijks veel voer nodig. Een gezonde Ridgeback vereist zo ongeveer 1600 calorieën per dag, en wanneer de hond veel rent en springt op een dag kan hij maar liefst 2500 calorieën verbranden! Een grote eter dus. De prijs voor hondenvoer varieert sterk en is afhankelijk van voedselkwaliteit en callorietelling. Houd er rekening mee dat de voedselprijs erg duur kan zijn en de maandelijkse kosten dus erg kunnen oplopen. Wil je zelf graag voer voor je hond maken? Bekijk dan hoe je goed hondenvoer eenvoudig zelf kunt maken. Daarnaast zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden net als bij andere honden, zoals inentingen, vlooien en teken middeltjes, en tandsteenproducten. Denk tevens ook aan de hondentrainingen en puppycursussen. De Rhodesian Ridgeback is een vriendelijk hondenras maar heeft wel de juiste training nodig. Een goede training is van uiterst belang en is een goede investering in het wederzijds vertrouwen tussen jou en je hond.

 

Importeren vanuit Afrika

De Rhodesian Ridgebacks komt oorspronkelijk uit Zuidelijk Afrika en dankt zijn naam van het oude Rhodesie wat nu Zimbabwe heet. Veel mensen willen dan ook graag een zo zuiver mogelijk ras die rechtstreeks uit Zuid-Afrika wordt geïmporteerd. Deze soorten worden als meer ‘wild’ beschouwd en zijn daardoor meer overeenkomend met de klassieke Rhodesian ridgebacks dan de Ridgebacks die in Europa en de VS worden gefokt. Daarom zijn deze geïmporteerde honden vaak erg gewild bij fokkers en zijn ze vanzelfsprekend erg duur. De prijzen liggen meestal rond de € 3000 a € 5000 per pup, afhankelijk van de kwaliteit van de genealogie.

Importeren vanuit Afrika

Er komt dus heel wat bij kijken bij de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback. De prijs van een Rhodesian Ridgeback kan ook erg verschillen en is afhankelijk van het land, de ‘zuiverheid’ en de fokker. Er zijn goedkopere alternatieven, zoals een wat minder zuiver ras te kopen of een (kruising) van de Rhodesian te adopteren. Maar over het algemeen is de prijs voor een Rhodesian Ridgeback pup exclusief andere kosten zoals voeding, dierenartsen, training, uiteraard de moeite waard om te betalen voor dit prachtige hondenras. Vanwege de prachtige geschiedenis van het ras, zijn pittige temperament, en de goede gezondheid, is het echter een kleine prijs om voor deze hond te betalen. De prijs betaalt zich dubbel en dwars terug in leuke momenten met jouw Ridgeback.

Laat een reactie achter

X